Stagiar Sahak

Het afgelopen jaar ben ik bij fotoshoots regelmatig geholpen door mijn stagiair Sahak. Hij hielp met het versjouwen en opzetten van licht en was heel leergierig om zowel Nederlands als Fotografie te leren. Helaas heeft hij tot op heden geen verblijfsstatus gekregen. Via New Dutch Connections ben ik met hem in contact gekomen. Ik kan echt iedereen aanraden om voor een paar uurtjes of als maatje contact te hebben met vluchtelingen. Sahak heeft mijn wereldbeeld veranderd en mij (nog meer) in laten zien hoe waardevol onze vrijheid is. Echt een verrijkende ervaring. Om hem te helpen zijn verhaal te doen heb ik bovenstaand filmpje voor hem gemaakt. Hij hoopt op meer begrip voor vluchtelingen onder Nederlanders.

Expositie Postcode H2O

Sinds februari 2017 hangt in de hal van het Gemeentehuis Wijdemeren (Loosdrecht) de portretserie ‘Postcode H2O‘. De serie bestaat uit 8 portretten van mensen die aan de Loosdrechtse Plassen wonen of werken. Ingrid Lagrauw (een van de geportretteerden en eigenaresse van LVB Printstore) sponsorde de expositie door de acht portretten kosteloos op hout af te drukken. Juist omdat op elke foto water voorkomt, versterkt de printmethode het natuurlijke effect van de foto’s. De fotoserie hoort bij de documentaire ‘Postcode H2O’ geïnitieerd door René en Jos van Personal Touch Media. Deze is te bekijken op Vimeo.

Boek Mano Mano

1 juni 2016 is het boek Mano Mano; tien adoptieverhalen uit eerste hand verschenen. In twee jaar tijd sprak en fotografeerde ik tien geadopteerden. Het boek bevat naast foto’s en teksten ook illustraties van Mariëlle Hoekstra en teksten van Kirsten Wesselius en is vormgegeven door Tiny de Vries. Het binnenwerk van het boek is gedrukt door Libertas, de cover is door mijzelf met de hand gezeefdrukt in Kapitaal. Het boek is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in adoptie en is voor € 20,- (ex verzendkosten) te bestellen via www.manomano-boek.com.

Boekpresentatie Vechtclub XL

Op zondag 4 september 2016 om 16:30 wordt in Utrecht in culturele broedplaats Vechtclub XL mijn nieuwe boek Mano Mano gepresenteerd. Er zullen makers en geïnterviewden aanwezig zijn. Ook is er de gelegenheid het boek te kopen, zonder verzendkosten. Met uw aankoop steunt u Nona Foundation. U kunt zich aanmelden voor de boekpresentatie via een email, maar spontaan binnenlopen mag ook. De entree is gratis. De presentatie is onderdeel van de Culturele Zondag het Uitfeest. Adres: Europalaan 2B te Utrecht

Video Mano Mano

Om de geïnterviewden in het boek Mano Mano voor te stellen, heb ik een korte film gemaakt met daarin tien quotes en tien gefilmde portretten. In drie minuten krijg je een overzicht van de variatie in meningen over en ervaringen met adoptie. De muziek onder de film is afkomstig van Ruben Romero Bouwens, één van de deelnemers aan dit project.

Photoville New York

In september 2015 waren drie van mijn dansfoto’s te zien op fotofestival Photoville in New York. Onze container met de expositie ‘Face the Dutch’ toonde werk van 28 Nederlandse fotografen gecureerd door Aloys Ginjaar en geproduceerd door Astrid Verhoef. Photoville werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en is met meer dan 75.000 bezoekers en 400 deelnemende fotografen het grootste fotofestival van New York. Zie ook: www.photoville.com